בניית אתרים בטכנולוגיות המובילות ביותר

אין שום ספק בשנת 2021 כל עסק חייב אתר אינטרנט איכותי ומעוצב. אם עד עכשיו עצמתם את העיניים אז הנה הגיעה לה תקופת הקורונה, והעבירה את כל העסקים לאונליין באופן בהול. לכן היום זה די ברור שאם אתה בעל עסק ורוצה להצליח, אין שום סיבה שתוותר על בניית אתר איכותי.

כיום קיימים מגוון פתרונות בנושא בניית אתרים, על כן אנחנו נסקור כאן את מגוון הפלטפורמות הרלוונטיות שבעזרתן ניתן היום לבנות אתר אינטרנט. כמו כן, על כל דוגמא נציג את היתרונות והחסרונות ולבסוף נסכם:

בניית אתר בעזרת פלטפורמת WIX

וויקס היא חברה ותיקה בתחום בניית האתרים, ומציגה ממשק נוח וקליל לבניית אתר פשוט – לפעמים תוך דקות אחדות. הקלות שבה משתמש יכול לבנות לעצמו אתר עם וויקס היא מטורפת, בסך הכל כמה קליקים והגדרות ויש לך אתר תדמית מעוצב באוויר. אך הדבר הזה בא עם המון חסרונות – ראשית, עיצוב האתר הוא מבוסס תבנית (TEMPLATE) וכנראה שעוד הרבה מאוד אנשים בחרו בדיוק את אותו העיצוב. כמו כן, המערכת היא לא בקוד פתוח – מה שאומר שאתם כפופים אליה ולמדיניות שלה לאורך כל חיי האתר. ולבסוף, כל נושא הקידום האורגני בוויקס הוא לוקה בחסר.

בניית אתר בעזרת וורדפרס

וורדפרס היא מערכת קוד פתוח (CMS) לניהול תוכן מהוותיקות בעולם, והכי פופולרית מבינהן. כמעט כל אתר שלישי בעולם הוא מבוסס וורדפרס, מה שהופך את ההתנהלות במערכת הזו לנוחה מאוד עבור מפתחים. כיום יש המון תוספים ועזרים בוורדפרס שעוזרים לך לבנות אתר אינטרנט כמעט באותה קלות של וויקס, על כן מדובר כאן בפתרון שהוא בעדיפות גדולה על פני בניית אתר בוויקס. מה שכן, גם כאן לא חסרים חסרונות: נושא האבטחה בוורדפרס הוא בעייתי מאוד, זאת בעקבות הקוד הפתוח והפריצות של המערכת. כמו כן, הקוד הופך להיות מאוד מסורבל, בעיקר אם משתמשים בתוספי בילדר שעוזרים לך לבנות את האתר.

בניית אתר בעזרת WEBFLOW

מדובר על המערכת החדישה ביותר מבין השלושה, שכן היא בעצם ממשק שמפתח את האתר בעזרת קוד סמנטי בDRAG AND DROP. אם זה היה סינית עבורכם, אז מדובר על ממשק נוח שדומה לוויקס או אלמנטור, אך הוא בונה את האתר בשפת HTML ובחוקיות הסטנדרטית של הווב, ולכן (בהנחה שבונים אותו כמו שצריך) האתרים שנוצרים הם ברמה גבוהה מאוד. כמו כן, מכיוון שהוא לא נצמד לשום תבנית או מבוסס טמפלטים, אפשר לבנות כל דבר שרוצים כמעט באמצעות וובפלו. החסרון הוא השוק היחסית מצומצם של המערכת, העובדה שאין הרבה בעלי מקצוע ששולטים בכלי והמחיר היקר יחסית של השימוש בו.

לסיכום

בדף זה הבאנו לכם שלושה דוגמאות לפלטפורמות מומלצות לבניית אתרים באינטרנט. הבחירה שלנו היא בוורדפרס ובWEBFLOW ואלה בדיוק המערכות שאיתן אנחנו נעזרים בפיתוח האתרים שלנו.

רוצים לשמוע עוד על השירות שלנו? פנו אלינו למידע נוסף.